Recept na medové perníčky, které jsou hned měkké

Ahoj dnes jsem si pro vás připravila recept na vynikající medové perníčky, které jsou hned po upečení měkké. Již nám zbývá do vynikající medové perníčky, které jsou
hned po upečení měkké. Již nám zbývá do Vánoc jen 1 měsíc a 1 den. Miluji Vánoce, nakupování dárků, pečení cukroví a
 jen 1 měsíc a 1 den. Miluji Vánoce, nakupování dárků, pečení cukroví a
samostatný štědrý den dalo by se říct, že jsem dotoho úplnej blázen. A jak bývá zvykem tak perníčky
nesmí chybět v žádné domácnosti na štědrovečerním stole. A než začneme se samostatným receptem, řeknu vám jednu malou zajímavost. Víte z čeho vznikl název perník? Dříve se přezdíval perník peprník, to proto, protože se do perníku přidával pepř. A s perníkem je spojené i jedno naše České nádherné město Pardubice. Tak a teď se na to můžeme vrhnout 😇

Suroviny

400g hladké mouky
l lžička sody
130g moučkového cukru 2 lžičky perníkové koření
2 vajíčka
100g tuku (nejlépe máslo)
2 lžíce medu
1-2 žloutky na potírání perníčků

Postup=Celá vejce rozšleháme se změklým tukem. Poté přidáme 2 lžíce medu (nedáváme víc, perníčky by pak byly tvrdé) a 2 lžičky perníkového koření. Poté přidáme mouku, moučkový cukr a sodu. Těsto si můžeme udělat bezpracně v mixéru a nebo klasicky na vále. Když máme těsto hotové zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme alespoň na 2 hodiny chladit do ledničky.

Z těsta vykrajujeme libovolné tvary, vkládáme na pečící papír. Pečeme na 160°.
Po upečení (ještě horké) potíráme rozšlehanými žloutky s trochou vody, perníčky jsou pak lesklé a estetičtější. A máme hotovo!


Perníčky můžeme dělat jak na Vánoce, Velikonoce a nebo také na Valentýn.
Perníčky jsou hned po upečení měkké proto doporučuji péct 14 dní před Štědrým dnem, aby vám vydrželi. Určitě mi dejte dolů do komentářů vědět, jak vám chutnali a můžete přihodit vaše fotky :)
Jo a jen tak mimochodem máte nakoupené dárky ? 😂❤️ Já už je mám nakoupené od října. 🎄




Komentáře

Oblíbené příspěvky