#Černásanitkapřipátku 1

Ahoj vítám vás u dalšího,speciálnějšího článku.
Když jsem  si četla knížka Černá sanitka: To nejlepší ze současných pověstí a fám od Petra Janáčka, tak mě napadla skvělá myšlenka, vám některé povídky, historky, fámy napsat. Co říkáte na #černásanitkapřipátku ? Zatím to vidím tak, že bych vydávala jeden díl každý pátek. Myslím si, že je to skvělý nápad nejenom pro mně ale i pro vás, je to trochu něco jiného, než na co jste byli doposud zvyklí, ale změna je život, ale nebojte se čas od času budu přidávat i něco jiného 😇Pátek je pro mě den odpočinku, ve škole končíme brzo a já mám čas sama na sebe. Tak jdeme na prvních 5 povídek o vrazích, maniacích, deviantech. 👉


1. Flirt s cizincem= ,,Slyšeli jste,co se loni létě stalo jedný mladý herečce, co studuje DAMU, ale vystupuje už i v různejch divadlech a hrála dokonce i v jednom hororu ? Jedna moje známá jejího přítele a má tu hroznou věc přímo přímo od něj. Ta herečka ještě s tím svým přítelem a dalšíma dvěma lidma jela na brigádu do Itálie. Poslední den pobytu šla celá partička zapít konec brigády, a protože se tam tahle herečka zrovna pohádala s tím svým přítelem, chtěla mu udělat naschvál a začala v jednom baru flirtovat se sympatickým mladým Italem,byl to takovej ten sexy středomořskej typ. Po pár společných drincích, během kterých mu vyprávěla o své práci a on se jí chlubil, že se věnuje umělecký fotografii, jí navrhnul, jestli s ním nechce zajít na místní hřbitov, že tam se dělají ty nejzajímavější umělecký fotky a že jí pár snímečků rád udělá, aby měla památku na slunnou Itálii. No a protože měla v sobě už pár drinků, neváhala. Vyrazili teda na hřbitov a pustili se do práce. Ale alkohol a tajemná atmosféra na hřbitově udělaly svoje, a tak neskončili jenom u focení...Buď se spolu líbali a nebo měli orální sex, to přesně nevím, protože mi to ten její přítel nechtěl takhle dopodrobna vyprávět, což celkem chápu. No ale každopádně ji nakonec na tom hřbitově něčím pořádně vyděsil, protože když ji ten její přítel našel nedaleko hřbitova, tak byla fakt pořádně vystrašená a nechtěla o ničem mluvit.
Pár dní po návratu domů se tý herečce vyrazil ošklivý opar na rtu. Byl vážně odpornej, no prostě pořádnej hnus. Docela jí to naštvalo,protože zrovna měla nějakej casting, kterej kvůli tý nádheře musela odvolat. Zašla tedy ke svému kožnímu lékaři, ten ale jen nechápavě kroutil hlavou, že prý takovej opar nikdy v životě neviděl, a udělal jí stěry s tím, ať chvilku počká v čekárně, že to kolegou specialistou vyšetří. Neuplynulo ani deset minut a sestra ji volala zpátky do ordinace.Tam se jí lékař zeptal, jestli v poslední době náhodou nepřišla do styku s nějakou mrtvolou nebo jim doma někdo neumřel. Ten podivný opar na jejím rtu způsobil totiž vzácnej druh bakterií, které se rozmnožují  pouze na tělech mrtvejch lidí! Šokovaná herečka řekla, že ne , ale po chvíli si vzpomněla na flirt s tím sympatickým mladým Italem. Řekla tedy, že to mohla chytit od něj. Po pár dnech se dozvěděla z novin šokující zprávu, že byl v Itálii zatčenej mladej nekrofil, který vraždí český turistky a pak s nimi souloží, no a navíc si to ještě všechno fotil!Herečka si s hrůzou uvědomila, jakou náhodou unikla jisté smrti. Dokonce se prý i v novinách objevily ty její fotky ze hřbitova a málem jí to zničilo kariéru. Prej některý lidi říkají, že dokonce zešílela a je hospitalizovaní v psychiatrický léčebně v Bohnicích, ale to je prej jen drb."

Nejpopulárnější moderní pověst. Je označována jako Nekrofilův dárek.
     Poprvé zaznamenáno v USA v roce 2001 v podobě hoaxu (poplašná zpráva).
    Nekrofilie- je sexuální úchylka, projevuje se k náklonností k mrtvolám.



2. Rozsvěcet se nevyplácí=,,,Slyšeli jste, co se stalo před pár lety v Brně na kolejích Masarykovy Univerzity ? Dvě studentky tam bydlely společně jednom pokoji, První z nich ráda pařila, chodila se spolužáky na pivko a taky samozřejmě randila, zatímco ta druhá spíš jen seděla na koleji a učila se. Jednou večer se ta šprtka zase učila na zkoušku, a tak zůstala na pokoji, zatímco ta druhá vyrazila na rande se svým novám objevem. Spolubydlící jí jen naznačila, že čeká pánskou návštěvu, prý někoho s kým se seznámila na chatu. Ta, co randila venku, byla s přítelem na víně a pak se rozhodli, že půjdou k němu domů. Protože jí ale byla pořádná zima a objev nebydlel zrovna blízko, rozhodla se, že si ještě rychle skočí na kolej pro bundu.
Když otevřela dveře do pokoje bylo zhasnuto, v rohu na poseli v přítmí rozeznala dvě postavy a slyšela tiché vzdychání, Uznala, že se ta její spolubydlící docela nezdá, ale aby je nerušila a nepřivedla do trapné situace,raději nerozsvítila. Potichu jako myš se dokradla ke skříni, poslepu nahmátla bundu a stejně potichu odešla.
Rande s objevem ale nedopadlo zrovna podle jejích představ, zjistila, že to netáhne jenom s ní, a tak u něj nezůstala a brzy nad ránem se vrátila do pokoje.Tam našla svojí spolubydlící ležet s vytřeštěnýma očima na zakrvácené posteli. Byla mrtvá, znásilněná a měla podřezaný krk!Na poličce nad její mrtvolou nyl mezi skriptama zastrčený lísteček s nápisem KDYBYS V NOCI ROZSVÍTILA,ZABIL BYCH TĚ TAKY!!"

Tradiční děsivá historka, kterou se straší studentky prakticky na všech vysokoškolských kolejí.
     Koluje po celém světě již od roku 1961.
     Někdy označovaná jako smrt spolubydlící.


3. Dívka v metru=,,Jedna moje kámoška mi na ňáký akci vyprávěla, co se stalo jedný její známý, která studuje na Karlově univerzitě.Nedávno prej jela posledním nočním metrem z nějaký pařby. Nastoupila do vagonu, kterej byl skoro prázdnej. Seděli v něm tři lidi-dva kluci a mezi nimi mladá holka. Studentka si sedla přímo naproti trojici, která evidentně jela z ňáký pařby. Účinky alkoholu byly znatelný především na tý holce, která se mezi těma klukama opile kymácela s úplně skelnejma očima. Kámoška jim moc nevěnovala pozornost, vytáhla knížku a začala si číst.
 Na další zastávce přistoupil špinavej starej bezdomovec a stoupl si ke dveřím. Odporně smrděl, a tak si chtěla odsednout kus dál, když si k ní najednou přisednul a něco jí začal blábolit do ucha. Nevěnovala mi pozornost a s odporem si odsedla. Páchnoucí bezdomovec nelenil a znovu si k ní přisednul a něco jí šeptal. Kámošce z něj bylo zle a dál ho ignorovala.Bezdomovec nejednou zbrunátněl, vrhnul se k ní, chytil ji za ruku a rázně jí zašeptal do ucha:,,Příští stanici okamžitě vystupte". Byla tak ochromená strachy, že se neodvážila bezdomovce neuposlechnout, a na příští stanici s ním vystoupila z vozu.
Bezdomovec ji okamžitě pustil a řek:,, Omlouvám se, jestli sem vám vyděsil, ale podívejte se pozorně na tu dívku mezi těmi dvěma chlapci.."Kámoška se podívala do soupravy metra, která měla už zavřené dveře a odjížděla, a s hrůzou si všimla, že nehybné dívce stéká po prsou pramínek krve.. Uvědomila si, že nebyla opilá, ale mrtvá-ti mladíci vezli nočním metrem její mrtvolu!"

Mezinárodní pověst, vyprávěná v USA, Francii.
      Také označován jako ,,Člověk uprostřed"
      Fiktivní historka!


4. Tragický omyl=,,O tomhle případu se psalo v novinách těsně po roce 1989, stalo se to prý v jedné malé vesnici v západních Čechách. Syn dvou manželů, kteří provozovali místní restauraci, utekl ještě za minulého režimu do západního Německa. Rodiče tak s ním ztratily kontakt, protože jim nemohl psát, všechny dopisy, které jim napsal, komunisté zabavili.
Po Sametové revoluci se syn, který své rodiče neviděl přes dvacet let, konečně se vydal zpátky do Čech. V Německu si přišel docela k penězům, a tak chtěl otce a matku překvapit. Nejdřív proto zajel za svou sestrou, která bydlela ve vedlejší vesnici, a dohodl se s ní, že se u rodičů inkognito ubytuje jako bohatý cizinec a ráno k nim sestra přijede a rodičům ho představí. Sestra souhlasila. Syn přijel večer do rodné vesnice a zazvonil u restaurace svých rodičů. Ti ho takhle v noci a po těch letech vůbec nepoznali, tím spíš, že přijel v luxusním mercedesu a představil se jim pod falešným jménem jako falešný podnikatel. To ale byla chyba-když totiž platil za nocleh, chudí rodiče si všimli peněženky nadité západoněmeckými markami. Protože byli zrovna na mizině, jelikož jim kšefty moc nešly, rozhodli se, že domnělého německého podnikatele zavraždí a okradou. Nad ránem se připlížili do pokoje nic netušícího spícího syna, podřezali mu krk nožem, obrali ho o všechny peníze a tělo v mercedesu odtlačily do blízkého rybníka.
Druhý den u restaurace zazvonila dcera a ptala se svých rodičů, jestli někoho v noci neubytovali. Ti se zprvu vytáčeli, že ne, ale když na ně naléhala a ptala se, zda se u nich neubytoval německý podnikatel s mercedesem, neochotně přisvědčili. Nic netušící dcera jim pak prozradila. že šlo o jejich dávno ztraceného syna!"

Nejstarší pověst,počátek 17. století
      Pověst inspiruje i četné tvůrce divadelních her a románů.


5. Ukradená ledvina=Na letišti v Ruzyni prý byla nedávno značně zpřísněna bezpečnostní opatření. Důvodem není hrozba teroristického útoku, ale událost, ke které zde došlo asi před dvěma týdny. Jedna česká au-pairka zde čekala na letadlo do Anglie, když si k ní přisedl sympatický mladý cizinec a pozval ji na drink. Drinků bylo záhy několik, až milá au-pairka na své letadlo úplně zapomněla a odebrala se s cizincem do blízkého hotelu. Když se ráno probudila, ležela v hotelovém pokoji ve vaně plné ledu. Z boku jí koukalo několik hadiček, pekelně jí bolela záda a vedle vany na stolku ležela cedule s nápisem:,,Nehýbejte se, právě vám byla odebraná ledvina! Z telefonu vedle vás zavolejte pokojovou službu."

Jedna z nejrozšířenějších současných pověstí vůbec.
      Pověsti o krádeži lidských orgánů mají prastarý původ ze starověkého Říma.
      Z lékařského hlediska je ,,ukradená ledviny" zcela nesmyslná!






❗UPOZORNĚNÍ:ŽÁDNÝCH Z TĚCHTO PŘÍBĚHŮ NENÍ SKUTEČNÝ, ❗
NEVYCHÁZEJÍ Z ŽÁDNÉ !!SKUTEČNÉ UDÁLOSTI!!





Tak jsme u konce, snad jsem vás alespoň trochu vystrašila a báli jste se když začíná ten víkend 😂
A co vy, co jste na koleji taky jste slyšeli tuto děsivou historku o zavražděné spolubydlící ? Dejte mi vědět do komentářů. Nebo pokud má někdo strašidelnou příhodu, co se mu stala tak jí tak napište :)
Přeji příjemný zbytek večera a víkendu. 💀 










Komentáře

Oblíbené příspěvky